Тръпка - Маги Стийвотър
+26
elly
BeBeTy666
Райс
ujeni
Rouzmary
Rouz
Lina
evi17
papopo
van4et0o
eilipse
stelichka
maciiito
albenii
poli8009
BLooDyKiSs
Darkness92
Teen
Tediii
Sweet Nightmare
wilz
krisinka_24
bibsityY
darina_96
djenitoo
Little_Dhampir
30 posters
Страница 1 от 3
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Тръпка - Маги Стийвотър
Тръпка
(Shiver)
Автор: Маги Стийвотър
Дата на издаване 25 Януари 2010 г.
Жанр: детско-юношеска
Издание: 1, 2010 г., 316 стр., Размери:145x210
Корица: мека, корична цена 10.90 лв.
ISBN: 9789547712126
Грейс
Задържах погледа си върху очите на вълка толкова дълго, колкото можах. Бяха ярки, искрящожълти. От толкова близо виждах, че са изпъстрени с всеки нюанс на златистото и светлокафявото. Не исках да отмества очите си от мен. И той не го стори. Исках да се пресегна, да сграбча козината му, да го придърпам към мен, но дланите ми лежаха безпомощни, ръцете ми бяха замръзнали край тялото.
Вече не можех да си спомня какво представляваше топлината.
Едно мигване по-късно и жълтоокия вълк вече го нямаше. Другите от глутницата се скупчваха над мен, задушаваха ме. Нямаше слънце, нямаше светлина. Умирах. Не можех да си спомня как изглеждаше небето.
Сам
Тогава видях очите й. Будни. Живи. Момичето гледаше право в мен, задържайки погледа ми, излъчвайки някаква ужасяваща откровеност.
Отстъпих назад, присвих се, започнах да треперя отново. Но този път това не бе резултат от гнева. Очите й, загледани в моите очи. Кръвта й, стичаща се по лицето ми. Раздирах се отвътре и отвън. Нейният живот. Моят живот.
Глутницата предпазливо се отдалечи от мен. В гърлата им се надигна ръмжене, защото в този миг вече не бях един от тях, а те бяха готови да защитят плячката си. Помислих си, че това е най-красивото момиче, което бях виждал - мъничък, лежащ в снега окървавен ангел, който те се канеха да разкъсат.
Видях я. Видях я по начин, по който никога не бях виждал никого и нищо преди това. И ги спрях.
http://www.kragozor.com/?viewID=1&bd_id=233
Изтегли част от книгата от ТУК
Последната промяна е направена от Eli на Сря Яну 20, 2010 4:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Little_Dhampir- Администратор
- Брой мнения : 2878
Точки : 14753
Присъединяване : 09.08.2009
Възраст : 30
Местожителство : Murcia, Spain
Re: Тръпка - Маги Стийвотър
Ето какво ми писа издателството:
Здравейте, Ели!
Благодарим за интереса кам нашите издания! Надявам се да зарадваме потребителите на форума с новината, че в понеделник излиза "Тръпка" (Shiver) от Маги Стийвотър. Изпращам Ви подробна информация за книгата.
Също така предстои излизането на "Прелестни създания" (Beautiful Creatures), заемаща първо място в класацията за тийнейджърски книги на 2009 г. в Amazon.
Желая приятно четене:
Илина, Кръгозор
--------
Уважаеми колеги,
Представяме на Вашето внимание българското издание на бестселъра „Тръпка” от Маги Стийвотър!
В световен мащаб успехът на „Тръпка” е забележителен:
Издадена е от Scholastic (издателството на ДЖ.К. Роулингс) през август 2009 г. и директно влиза в листата на бестселърите за деца на New York Times, Amazon, Publishers Weekly Best Books
Правата за издаване на „Тръпка” са продадени в над 30 държави.
Компанията „Unique Features” успя да се пребори чрез наддаване за правата по филмиране на „Тръпка”. С проекта са ангажирани продуцентите на „Властелинът на пръстените”.
Романът „Тръпка” е сочен за един от най-успешните текстове в модерния жанр „ърбън фентъзи”. Младата публика, която в последната година напомни на издателите, че все още е сред водещите читателски групи и наложи истинска мания на тема „вампири”, прие романа на Маги Стийвотър с изключителен ентусиазъм. Сюжетът на „Тръпка” е изпълнен с напрежение, романтика и необходимата доза мистика. В същото време историята се различава от „стандартните” образци в жанра и предлага нещо наистина ново на публиката, а разказът се води последователно от мъжка и от женска гледна точка, което ангажира вниманието на читателя и прави действието още по-динамично.
„Тръпка” е първа част от трилогия на Маги Стийвотър. Другите две книги носят заглавия „Копнеж” и „Завинаги” и се радват на огромен интерес. Предстоящата премиера на кинопродукцията също предизвика създаването на фенклубове, форуми и специални блогове, а в Глобалната мрежа се появиха и трейлъри, създадени от почитатели на трилогията.
Българското издание на „Тръпка” ще се появи в книжарниците на 25.01.2010 г. През февруари ще бъде организирано и специално представяне на книгата.
Здравейте, Ели!
Благодарим за интереса кам нашите издания! Надявам се да зарадваме потребителите на форума с новината, че в понеделник излиза "Тръпка" (Shiver) от Маги Стийвотър. Изпращам Ви подробна информация за книгата.
Също така предстои излизането на "Прелестни създания" (Beautiful Creatures), заемаща първо място в класацията за тийнейджърски книги на 2009 г. в Amazon.
Желая приятно четене:
Илина, Кръгозор
--------
Уважаеми колеги,
Представяме на Вашето внимание българското издание на бестселъра „Тръпка” от Маги Стийвотър!
В световен мащаб успехът на „Тръпка” е забележителен:
Издадена е от Scholastic (издателството на ДЖ.К. Роулингс) през август 2009 г. и директно влиза в листата на бестселърите за деца на New York Times, Amazon, Publishers Weekly Best Books
Правата за издаване на „Тръпка” са продадени в над 30 държави.
Компанията „Unique Features” успя да се пребори чрез наддаване за правата по филмиране на „Тръпка”. С проекта са ангажирани продуцентите на „Властелинът на пръстените”.
Романът „Тръпка” е сочен за един от най-успешните текстове в модерния жанр „ърбън фентъзи”. Младата публика, която в последната година напомни на издателите, че все още е сред водещите читателски групи и наложи истинска мания на тема „вампири”, прие романа на Маги Стийвотър с изключителен ентусиазъм. Сюжетът на „Тръпка” е изпълнен с напрежение, романтика и необходимата доза мистика. В същото време историята се различава от „стандартните” образци в жанра и предлага нещо наистина ново на публиката, а разказът се води последователно от мъжка и от женска гледна точка, което ангажира вниманието на читателя и прави действието още по-динамично.
„Тръпка” е първа част от трилогия на Маги Стийвотър. Другите две книги носят заглавия „Копнеж” и „Завинаги” и се радват на огромен интерес. Предстоящата премиера на кинопродукцията също предизвика създаването на фенклубове, форуми и специални блогове, а в Глобалната мрежа се появиха и трейлъри, създадени от почитатели на трилогията.
Българското издание на „Тръпка” ще се появи в книжарниците на 25.01.2010 г. През февруари ще бъде организирано и специално представяне на книгата.
МНОГО ми харесва корицата. Най-вероятно ще си я купя.
darina_96- Победител
- Брой мнения : 172
Точки : 800
Присъединяване : 22.11.2009
Възраст : 28
Местожителство : Ямбол
Очаквайте игра за спечелването на книгата през втората половина на следващия месец.
Оле супеер!
darina_96- Победител
определено ще си я купя
bibsityY- Морой-Огън
- Брой мнения : 326
Точки : 1146
Присъединяване : 11.01.2010
Възраст : 31
Местожителство : някаде из България xD
До колкото рабирам книгата излиза понеделник ,а играта ще е към средата на февруари? (Аз така малко по-бавно разбирам )
wilz- Победител
- Брой мнения : 907
Точки : 4414
Присъединяване : 07.11.2009
Възраст : 29
Местожителство : Шумен
Може и да е по-рано. Все още не е ясно.
А нещо за другите две книги ще може ли да кажете?
Tediii- Победител
- Брой мнения : 355
Точки : 1752
Присъединяване : 25.12.2009
Местожителство : Варна
Втората книга излиза през юли 2010
Да и се казва "Linger". Интересно ми е как ще я преведат на български език. Само се надявам да не е нещо от вида "влачене".
Teen- Обикновен човек
- Брой мнения : 81
Точки : 228
Присъединяване : 03.09.2009
Вчера пусках тема в друг форум за Linger и го преведох "Бавене". Не казвам, че това е най-точния превод, но такаго измислих ;дд
darina_96- Победител
Леле, така ме зарадвахте! Особено с "Прелестни създания". А има ли инфо кога ще излезе? За Тръпка все още се чудя, дали да участвам в конкурса, или да си я купя, но един път вече спечелих, не искам да съм нахална (хихиии). Преполагам ще си я купя. А игра за прелестни съдания ще има ли? Ако има определено ще участвам! :(inlove):
Все още няма информация за Прелесни създания. Игра може и да има.
Другите две книги носят заглавия „Копнеж” и „Завинаги” .
Tediii- Победител
Да, тъкмо това щях да пиша. Сега си я купих и 2рата я превеждат Копнеж, а третата, която още не е написала - Завинаги
darina_96- Победител
Тя втората още не е излязла в Америка, а тук вднага са я "кръстили" "Копнеж", което няма нищо общо с Linger. Третата по става, тя наистина се казва "Forever". Не знам защо, но винаги променят заглавията. Та, иначе книгата е много интересна и се чете лесно.
Teen- Обикновен човек
- Брой мнения : 81
Точки : 228
Присъединяване : 03.09.2009
Вижте какво е писала Маги Стийвотър за корицата https://www.facebook.com/photo.php?pid=30545889&id=1378630622
книгата е просто невероятна :(inlove): :(inlove):
bibsityY- Морой-Огън
- Брой мнения : 326
Точки : 1146
Присъединяване : 11.01.2010
Местожителство : някаде из България xD
Книгата е страхотна!!!
Прочетох я за един ден, направо ти спира дъха. Знам, че ще се чака доста за втората част, но Боже, нямам търпение.
Сам и Грейс са много сладки наистина, накрая се разревах, толкова ми беше мъчно за тях.
Прочетох я за един ден, направо ти спира дъха. Знам, че ще се чака доста за втората част, но Боже, нямам търпение.
Сам и Грейс са много сладки наистина, накрая се разревах, толкова ми беше мъчно за тях.
Tediii- Победител
Цяла седмица я търсих и никъде не можах да я намеря.;( Вече започвам да се отчайвам . В понеделник пак ще проверя по книжарниците и ако я няма ще си я поръчам по интернет
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Копнеж - Маги Стийвотър
» Балада - Маги Стийвотър /Книга 2/
» Завинаги - Маги Стиъвотър
» Конкурс „Усещане за Тръпка”
» Ще стане ли романът „Тръпка” нов тийнейджърски хит?
» Балада - Маги Стийвотър /Книга 2/
» Завинаги - Маги Стиъвотър
» Конкурс „Усещане за Тръпка”
» Ще стане ли романът „Тръпка” нов тийнейджърски хит?
Страница 1 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Чет Авг 23, 2018 12:01 pm by magi961
» Коя е последната книга, която си купихте?
Нед Яну 21, 2018 6:53 pm by Valentina
» Любима вампирска поредица?
Нед Яну 21, 2018 6:51 pm by Valentina
» Коя книга четете в момента?
Нед Яну 21, 2018 6:50 pm by Valentina
» От А до Я имена на момиче и момче
Нед Яну 21, 2018 6:25 pm by Valentina
» Да броим до 999 vol.2
Нед Яну 21, 2018 6:23 pm by Valentina
» Новини около издаването на четвъртата книга в БГ
Нед Яну 21, 2018 6:10 pm by Valentina
» Любим момент от първата книга?