За или против екранизациите на книги ?
+15
cheriko
didityoy_99
darina112
perla333
ally_80
justy
Bubole4eKle4e
Carly_1985
elizabetta_90
sisitoo
Beauty Nightmare
pllfan966
kalina04
undisclosed desires;
Blood Sister
19 posters
Страница 1 от 1
За или против екранизациите на книги ?
Казват, че книгата винаги е по-добра от филма или сериала базирани върху сюжета й.
Какво е вашето мнение ?
Какво е вашето мнение ?
Blood Sister- Администратор
- Брой мнения : 136
Точки : 445
Присъединяване : 15.01.2014
Възраст : 35
Re: За или против екранизациите на книги ?
книгата е по-добра от филма в 99% от случая.
но все пак, въпреки че почти винаги съм разочарована, съм за. обичам да гледам как някой се е опитал да вдъхне живот на героите, обичам да проследявам любимите си сцени в actual действие. едно такова хубаво ми е. : D
но все пак, въпреки че почти винаги съм разочарована, съм за. обичам да гледам как някой се е опитал да вдъхне живот на героите, обичам да проследявам любимите си сцени в actual действие. едно такова хубаво ми е. : D
undisclosed desires;- Стригой
- Брой мнения : 28
Точки : 89
Присъединяване : 18.01.2014
Възраст : 27
За мен книгата и филмът са два различни продукта и трябва да си оценяват по отделно. Но предпочитам първо да прочета книгата, защото ако знам края после не ми е интересна, а филма винаги ще го гледам, за да видя как нещата са визуализирани.
kalina04- Победител
- Брой мнения : 194
Точки : 845
Присъединяване : 29.01.2014
Книгата винаги ще бъде по-добра от филма,но понякога могат да бъдат еднакво добри.
pllfan966- Стригой
- Брой мнения : 21
Точки : 34
Присъединяване : 31.01.2014
Възраст : 28
В последно време съм адски разочарована от екранизациите на книги. Естествено с две ръце и два крака съм за книгата, но ако не друго, то поне излизат добри комедии от филмите. ;д
Beauty Nightmare- Модератор
- Брой мнения : 138
Точки : 568
Присъединяване : 09.01.2014
Местожителство : Там където желаеш да си, но не можеш да бъдеш...
Почти винаги книгата е по-добра от филма, но нищо не пречи и да се направи филм по нея. Така че съм ЗА.
sisitoo- Победител
- Брой мнения : 115
Точки : 434
Присъединяване : 31.01.2014
Възраст : 40
Аз нямам нищо против екранизациите стига да прихванат поне най-важните аспекти от книгата и филмът да е хубаво направен ,а не някаква евтина продукция ,което много рядко се случва ,но пък за да постигнем съвършенство ,трябва да се упражняваме ,нали така :дддд
elizabetta_90- Победител
- Брой мнения : 946
Точки : 4613
Присъединяване : 02.11.2012
Зависи как ще бъде екранизирана дадена книга.Защото има някои книги,които като се екранизират и се разочаровам много,но съм съгласна да се пресъздават на филм стига да са направени добре.
Все ми е тая. Който иска нека си гледа екранизациите, който иска нека си чете книгата. Едното не пречи на другото, освен ако не се излъжете вие да гледате филма преди книгата. Лично аз предпочитам книгата, защото екранизациите често развалят удоволствието от нея.
Bubole4eKle4e- Победител
- Брой мнения : 202
Точки : 984
Присъединяване : 03.05.2012
Местожителство : София
Твърдо ЗА. Макар ,че всички книги са много по добри от филмите по тях.
justy- Стригой
- Брой мнения : 44
Точки : 226
Присъединяване : 28.03.2010
Възраст : 29
Местожителство : jambol
За, но с уговорката първо да гледам филма или сериала и после да прочета книгата, че никога не харесвам екранизациите в обратния вариант.
ally_80- Обикновен човек
- Брой мнения : 54
Точки : 152
Присъединяване : 31.12.2013
Никога не правя сравнение между книгата и филма. Не ми пречи да гледам филм, след като вече съм чела книгата, нито пък обратния вариант. Друг е въпросът, че обикновено харесвам книгата повече, а пък и има и силни и слаби екранизации.
Blood Sister- Администратор
- Брой мнения : 136
Точки : 445
Присъединяване : 15.01.2014
Възраст : 35
Към екранизациите винаги подхождам с малко съмнение, особено ако е на книга, която много харесвам. И все пак не мога да отрека, че има наистина много добри екранизации на книги. А и дори да не е блестяща, самия факт, че някоя твоя любима история е оживяла, пак е добре.
perla333- Читател
- Брой мнения : 212
Точки : 867
Присъединяване : 01.09.2009
Възраст : 30
Книгата в повечето случаи е винаги по-добра от екранизацията и все пак винаги има изключения. Аз все още нямаше да знам за Рубиненочервено на Керстен Гир, ако не беше филма
darina112- Читател
- Брой мнения : 73
Точки : 212
Присъединяване : 18.11.2009
Възраст : 29
Местожителство : димитровград
Поне при мен, винаги ако прочета първо книгата, а после изгледам филма, книгата ми харесва повече и обратното. Така, че не мога да определя сточност. Но според мен и за двете си има аудитория. А и обикновено филмът популяризира книгата и т.н.
didityoy_99- Читател
- Брой мнения : 32
Точки : 44
Присъединяване : 21.11.2012
Възраст : 25
Аз ще кажа - Да си правят филмите ама да не твърдят, че са по-хубави от книгите, защото не са.
На няколко пъти ми се е случвало първо да гледам филма, а после да чета книгата и накрая оставам разочарована от филма. Вярно е, че филма ме е запалил по поредицата, но това не значи, че го харесвам. Аз обичам да гледам малките детайли и когато гледам филм по книга и после чета съответната книга, го правя само, за да видя до колко са големи разликите.
Но веднъж се случи филма да е толкова отвратителен, че изобщо да не си направя труда да търся книгата.
На няколко пъти ми се е случвало първо да гледам филма, а после да чета книгата и накрая оставам разочарована от филма. Вярно е, че филма ме е запалил по поредицата, но това не значи, че го харесвам. Аз обичам да гледам малките детайли и когато гледам филм по книга и после чета съответната книга, го правя само, за да видя до колко са големи разликите.
Но веднъж се случи филма да е толкова отвратителен, че изобщо да не си направя труда да търся книгата.
cheriko- Читател
- Брой мнения : 33
Точки : 81
Присъединяване : 01.07.2014
Възраст : 25
Местожителство : в сенките на нощта
За!Винаги ми е интересно до видя как ще бъде пресъздадена дадената книга.Колкото до това кое ми харесва повече дали дадения филм или книга.. определено съм за книгата в повечето случаи.
Evitta- Обикновен човек
- Брой мнения : 51
Точки : 180
Присъединяване : 05.06.2014
Възраст : 38
Местожителство : Балчик
Твърде рядко сценарият и режисурата успяват да постигнат ефекта и впечатлението, които книгата оставя у читателя. Все пак киното има предимно визуално въздействие върху възприятията на зрителя, не омаловажавам актьорската игра, която също може да е въздействаща, но на екран се спестяват много от вътрешните монолози на литературния герой, които често са определящи за него и ако не си чел книгата, много от нещата остават недоизказани и неразбрани. Да не споменавам и характерния авторов стил на изказ и красота на фразата, с които се развива и действието в книгата и специфичните описания на физичното и психологичното. Та в обобщение, най- добре да се екранизират произведения, където действието и динамичността са в основата на сюжета и се предполага, че ще са зрелищни на шорок екран.
murkos_85- Читател
- Брой мнения : 18
Точки : 18
Присъединяване : 18.08.2014
Възраст : 39
Нямам нищо против екранизацията, понеже много рядко гледам филми. Предпочитам да чета.
Но колкото пъти съм гледала екранизирани книги, естествено, че книгата ми е харесала повече.
Но колкото пъти съм гледала екранизирани книги, естествено, че книгата ми е харесала повече.
iveto81- Стригой
- Брой мнения : 24
Точки : 24
Присъединяване : 16.09.2015
Възраст : 43
Честно казано екранизацията никога не би могла да задмине книгата.Поне аз мисля така.Въпреки това има някои успешни екранизации.
viki- Обикновен човек
- Брой мнения : 63
Точки : 243
Присъединяване : 21.07.2015
Възраст : 50
Similar topics
» Ще има ли още книги от поредицата?
» Писна ли ви от вампирските книги?
» Колко книги имате?
» Какъв жанр книги предпочитате?
» Автори и книги
» Писна ли ви от вампирските книги?
» Колко книги имате?
» Какъв жанр книги предпочитате?
» Автори и книги
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Чет Авг 23, 2018 12:01 pm by magi961
» Коя е последната книга, която си купихте?
Нед Яну 21, 2018 6:53 pm by Valentina
» Любима вампирска поредица?
Нед Яну 21, 2018 6:51 pm by Valentina
» Коя книга четете в момента?
Нед Яну 21, 2018 6:50 pm by Valentina
» От А до Я имена на момиче и момче
Нед Яну 21, 2018 6:25 pm by Valentina
» Да броим до 999 vol.2
Нед Яну 21, 2018 6:23 pm by Valentina
» Новини около издаването на четвъртата книга в БГ
Нед Яну 21, 2018 6:10 pm by Valentina
» Любим момент от първата книга?