Дискусии за "Последна саможертва" (СПОЙЛЕРИ!)
+9
kat_i
barierata
jalice
Rose Hathaway
zinaida
Roza_
production
ShadowKiss
Little_Dhampir
13 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Дискусии за "Последна саможертва" (СПОЙЛЕРИ!)
Има ли някой, който вече я чете? Тук можете да кометирате книгата и да пускате спойлери. :)
Little_Dhampir- Администратор
- Брой мнения : 2878
Точки : 14753
Присъединяване : 09.08.2009
Възраст : 30
Местожителство : Murcia, Spain
Re: Дискусии за "Последна саможертва" (СПОЙЛЕРИ!)
Аз почвам след малко. Утре естествено имам класно - все така става с тая поредица.ного ме е яд, че вместо да си чета цяла сутрин ще трябва да зубкам по немски.
Но прочетох последното изречение. Тактично като го бяха дали преди време са дали само пряката рече без вмъкнатото посредата. И естествено след последното иречение нямаше как да не погледна
Ако има някой друг, който чете/ще чете давайте да коментираме, че да не съм сама =)
Но прочетох последното изречение. Тактично като го бяха дали преди време са дали само пряката рече без вмъкнатото посредата. И естествено след последното иречение нямаше как да не погледна
- Spoiler:
- в чии прегръдки е Роуз. ДИМИТРИ!!
Ако има някой друг, който чете/ще чете давайте да коментираме, че да не съм сама =)
ShadowKiss- Победител
- Брой мнения : 218
Точки : 889
Присъединяване : 09.11.2009
Уф на половината книга съм,но нито искам да спирам нито да продължавам.. :sad: Защо е последнаа
production- Победител
- Брой мнения : 1372
Точки : 6928
Присъединяване : 13.11.2009
Възраст : 29
В момента, чета книгата и не искам да бързам, защото още не мога да приема, че тази страхотна поредица свършва! Незнам за вас, но Дмитрий и Роуз много почнаха да ме дразнят!!! Аи да се взематтт вече!
Слагай във спойлер всяко развитие на книгата. Има хора ,които още не са я чели и не обичат да им се спойлва. :) Rose Hathaway
- Spoiler:
- Мнгого ми е странно, защоо Робърт и Виктор искат да помогнат на Роуз и превърнаха Сония обратно във вампир!?
Слагай във спойлер всяко развитие на книгата. Има хора ,които още не са я чели и не обичат да им се спойлва. :) Rose Hathaway
Roza_- Морой-Земя
- Брой мнения : 190
Точки : 973
Присъединяване : 02.06.2010
Възраст : 27
Местожителство : Лондон
Аз свърших с четенето преди 5 минути, свърши по начина по който аз исках, макар че ме хвана жал за някои от героите... Но пък така е и в реалния свят все пак... нищо не е перфектно. Много ме е яд, че
- Spoiler:
- Роуз си изгуби връзката с Лиса и че не стана съвсем ясно какво става с алхимиците...
zinaida- Стригой
- Брой мнения : 1
Точки : 5
Присъединяване : 04.12.2010
Не мога да повярвам,че свършии..Чаках половин година и я прочетох за 2 дена..Уф сега съм в супер носталгично настроение. :sad: Дано и другите книги са като тези,но се съмнявам.
За книгата конкретно:
Още не съм осмислила книгата и мисля скоро да почна цялата поредица отначало.Определено тази и първата книга са най-хубави.Който още не я е прочел да не бърза,защото като свършиш е много гадно,осъзнавайки,че повече няма да четеш с нетърпение,молейки се да четеш по-бързо за да разбереш в какво се е забъркала Роуз отново.
За книгата конкретно:
- Spoiler:
- още в края когато се знаеще,че някой близък е убиецът бях сигурна,че е Таша.А защо всеки път преди Роуз и Димитри да се целунат някой ги прекъсваше??Много се дразнех.
Още не съм осмислила книгата и мисля скоро да почна цялата поредица отначало.Определено тази и първата книга са най-хубави.Който още не я е прочел да не бърза,защото като свършиш е много гадно,осъзнавайки,че повече няма да четеш с нетърпение,молейки се да четеш по-бързо за да разбереш в какво се е забъркала Роуз отново.
production- Победител
Ох, аз не съм спряла да я чета, независимо по какво имам в училище. И не искам да чета края. винаги съм го правила ,но този път реших да не го правя. Искам напрежение. И се опитвам да чета бавно, но просто ен мога. Трябва да знам какво става. Но и ми е изключително мъчно за това, че свършва. Просто не мога да го повярвам. Ще ми липсва много. Относно това, което прочетох.
- Spoiler:
- Просто нямма думи. Чела съм около двеста фенфикшъни и педесет хиляди теории, но сигурно асмо един е улучил. Никой не може да се сети накъде ще тръгне Ришел. И това много ми харесва. винаги очаквам неочакваното при нея. Вече даже няма да се учудя, ако Роуз е убила кралицата и има раздвояване на личността. Много ми хареса това с The Keepers (също би трябвало да се преведе пазители, но не мисля,че такъв ще е преводът) Харесва ми това, че превърнаха Соня, а тя самата ме спечели като герой, поне до тук. Виктор си заслужи това ,което роуз му причини. въпреки ,че винаги ми е бил интересен като персонаж, започнах много да го мразя в тази книга. Все пак, това не значи, че вече не ми е интересен. Опитвам се да следя реакциите на всеки от личните ми заподозрени за убийството и май няма да се окаже нито един. Но ми стана мъчно за Робърт, когато викаше брат си. Беше ми много покъртително. И много ми хареса това, че Роуз е вярна на Ейдриън. Аз не го очаквах. А Дмитрий - е, какво да кажа, той си ми е любимец от крайвреме. И ми харесват моментите им - харесва ми това, че не са натрапени, не пречат на действието и са хубави по свой собствен начин. дори държането за ръка в палатката и как Роуз успокоявва Дмитрий в алеята... всички са невероятни.
Толкова съм прочела, когато я прочета цялата, ще напиша мнениеот. и ще прочета и другите спойлери.
Rose Hathaway- Победител
- Брой мнения : 953
Точки : 3668
Присъединяване : 30.03.2010
Възраст : 31
Местожителство : Montana, St. Vladimir Academy
- Spoiler:
- Аз я прочетох току що и нямам думи. Тази определено ми е любимата книга, и колкото и да се надявах Роуз да си остане с Ейдриън някакси не съжалявам, че тръгна с Димитрий. Виктор ми беше интересен като персонаж, но не мога да кажа, че ще ми липсва. Както са казали и по-горе, Соня е адски яка и не мисля, че някой е очаквал да я върнат обратно. Адски мого би ме изкефило да видя как Джанин и Ейб правят кръстосан разпит на Димитри Искам да знам какво ще стане с Ейдриън и наистина се моля той да прости на Роуз...Това, че всъщност Джил е сестра на Лиса много хора го очакваха, но аз така и не го повярвах..ето че съм грешала
jalice- Победител
- Брой мнения : 7
Точки : 32
Присъединяване : 01.12.2010
Местожителство : София
Ох, аз я прочетох и просто не мога да повярвам, че свърши. Сега няма да пиша обстойно мнение, понеже ще ми отнеме часове, но мога да кажа само едно - НЕВЕРОЯТНА!
На мен също ми дожаля за някои от героите. Не исках да става така с тях, но май не може всички да са щастливи.
На мен също ми дожаля за някои от героите. Не исках да става така с тях, но май не може всички да са щастливи.
- Spoiler:
- Наистина много харесвах Таша. Надявах се тя да не е убийцата, но просто нямаше кой друг. По едно време бях готова да сваля обвиненията и да ги хвърля на Даниела Ивашков. И въпреки това продължавам да харесвам Таша като персонаж. Не ми харесва постъпката й, но просто я харесвах твърде много от самото начало, за да я намразя.
За Джил бяха на 99% убедена, че ще е тя. Просто нямаше кой друг да е. Тя нямаше почти никаква роля, можеше да мине и без нея целия сюжет, както и без майка й. Обаче тя просто продължи да се появява. А да се намесва нов персонаж би натоварило доста сюжета. поне според мен де, не съм писател, все пак.
Макар че трябва да призная, бче бях доста шокирана, когато името на Соня Карп беше споменато. Даже реших, че може тя да е майката, но после се сетих за Михаил и веднага изключих възможността.
За Ейдриън - него просто не мога да го прежаля. Ама наистина! Можеше поне да го дадат накрая, че е добре, че присъства на коронацията, както Кристиан. Стана ми изключително мъчно за него. Винаги съм била фен на Роуз-Дмитрий връзкаат, но просто харесвах Ейдриън прекалено много и му се радвах, когато беше с Роуз. Затова много искам да продължи с някоя. а това споменаване за увлечението на Джил по него - може и да има нещо, кой знае. Макар че ми се струва много малко вероятно. въпреки това съм убедена, че и той ще бъде щастлив след време. Или искам да го вярвам.
И наиситна исках да разбера какво стана със Сидни и Еди, въпреки че съм склонна да вярвам, че Ейб се е погрижил за нея, за да си няма проблеми, а Еди ще си има кариерата, както Роуз. Тук може би трябваше да се разгърне още малко, само една страница още, може би, но пък може и точно това да е чарът на книгата и целта на Ришел - да се чудим какво е станало.
Rose Hathaway- Победител
И аз съм готова с книгата. Най-накрая имах малко време да си я прочета спокойно. Доволна съм от развоя на събитията почти на 100%.
И едно нещо, което не съвпада и ми направи впечатление.
Сигурна съм, че пропускам да спомена много неща, които са ме впечатлили, но сега съм въодушевена, заради края. И все пак ми е тъжно, че свърши. Определено ще ми липсва.
- Spoiler:
- Бях сигурна, че Ейб нямаше да остави Роуз да чака процеса и че щеше да я измъкне по-рано, така че това оправда очакванията ми. Радвам се, че Сидни присъстваше в цялаат книга, защото героинята и е много готина. Също така много се зарадвах, че включиха Соня и това, че се събра с Михаил. Наистина срещата им беше много сладка и си помислих точно това, което и Роуз, че така трябваше да изглежда и тяхната среща с Димитри. И като говорим за Димитри - след всяка тяхна сцена по време на пъруването исках още и още. Бяха невероятно сладки и ми хареса как постепенно си личеше промяната в Димитри. За Ейдриън колкото и да ми е жал бях сигурна, че така ще стане. Не можех да обесня защо не си пасват за двойка, но мисля, че Ришел го обясни перфектно чрез мислите на Роуз. Роуз и Димитри просто си пасват перфектно и се балансират и допълват. За Джил вече знаех, че ще е тя. След предишната книга четох някакви теории и много ми хареса идеята за нея - мислех, че пасва перфектно (още предната книга представи майката на Джил и това, че е танцьорка). Реакцията на Лиса към Джил си беше нормална. Въпреки че и помага да стане кралица, все пак не може изведнъж да я приеме за сестра.
И сега убийството - това е сигурно единственото, което не ми хареса толкова. Да, изненадващо беше, но на ме лично ми е малко неубедително. Таша искаше промени и е обичала Димитри, но това са малко радикални мерки. Винаги съм си мислела, че е много по-разумна. Може би бих била по-доволна ако беше Даниела, но не се оплаквам. Все пак най-важното за мен го имаше. Роуз и Димитри са заедно и аз съмдоволна.
Още предната книга ми се искаше да бяха споменали семейството на Димитри. Все пак в четвъртата книга имаше много за тях и Роуз се привърза към тях. Никой не им беше казал, че Димитри е Строгой, после никой не им каза, че е дампир отново. Много се надявах да ги споменат в тази книга, но уви.
За предстоящата нова поредица освен Сидни най-вероятно ще има и Ейдриън, Еди, Джил и може би Мия. Или поне тези са по-второстепенните герои, които биха били интересни. Феновете вече залагат на новите любовни двойки хихи
- Spoiler:
- Когато роуз и Димитри бяха в къщата на Джил малко прди атаката на пазителите Димитри и каза: "It's you. You're beautiful. So beautiful, it hurts me"
И Роуз си мислеше: ""He'd said those words before, or something very
close. So beautiful, it hurts me. It was back in the cabin at St. Vladimirs, the one and only time we'd had sex. He'd looked at me in a very similar way, too..."
"
Аз съм сигурна, че тази реплика на Димитри беше в първа книга, когато бяха под магията на Виктор, а не в третата.
Сигурна съм, че пропускам да спомена много неща, които са ме впечатлили, но сега съм въодушевена, заради края. И все пак ми е тъжно, че свърши. Определено ще ми липсва.
ShadowKiss- Победител
ShadowKiss написа:
- Spoiler:
Когато роуз и Димитри бяха в къщата на Джил малко прди атаката на пазителите Димитри и каза: "It's you. You're beautiful. So beautiful, it hurts me"
И Роуз си мислеше: ""He'd said those words before, or something very
close. So beautiful, it hurts me. It was back in the cabin at St. Vladimirs, the one and only time we'd had sex. He'd looked at me in a very similar way, too..."
"
Аз съм сигурна, че тази реплика на Димитри беше в първа книга, когато бяха под магията на Виктор, а не в третата.
да, това и аз го забелязах...и въпреки всичко не мисля че беше кой знае какъв проблем
jalice- Победител
- Брой мнения : 7
Точки : 32
Присъединяване : 01.12.2010
Местожителство : София
някой мойе ли да ми даде линк от кудето мога да си изтегля 6тата книга на академия за вампири
barierata- Стригой
- Брой мнения : 2
Точки : 15
Присъединяване : 17.12.2009
Провери в 4shared.com, ако я няма, ми пиши по скайп и ще ти я пратя - elisaveta.koleva
Little_Dhampir- Администратор
- Брой мнения : 2878
Точки : 14753
Присъединяване : 09.08.2009
Възраст : 30
Местожителство : Murcia, Spain
Аз имам въпрос:Димитри колко сестри има? Защото в 1вата книга пише 2,а в 4тата мисля,че са 3.
production- Победител
Има 3 сестри. . или поне така аз си спомням :Д
Roza_- Морой-Земя
- Брой мнения : 190
Точки : 973
Присъединяване : 02.06.2010
Възраст : 27
Местожителство : Лондон
Да, три са, макар в първата да пише две.
Rose Hathaway- Победител
Мисля, че бяха споменали, че това е просто грешка в книгата.
ShadowKiss- Победител
Къде си го чела това? (think) Аз много искам да си изясня несъответствието.
Rose Hathaway- Победител
Ами да и аз така знам,ма се рових в 1вата и там пише 2. А иначе за 6тата книга нямаше да е лошо поне да кажат нещо за семейството му.
production- Победител
Сега като се замислих коя беше последната саможертва? Аз очаквах нещо голямо, а всъчщност не се сещам за нещо в последната книга, което бих могла да определя като голяма саможертва. Да всички жертваха по нещо и в името на нещо/някого, но освен накрая като простреляха Роуз не се сещам за нещо друго голямо, което да пасва на заглавието. Някой?
ShadowKiss- Победител
Еми, да, всъщнвост всички жертваха по нещо, но най-голямата май си остава на Роуз саможертвата накрая. И аз не мога да престана да се чудя дали не трябваше да е "Последна жертва" - sacrifice, а не self-sacrifice.
Rose Hathaway- Победител
И според мен всеки жертва нещо или някого, но също според мен поне освен най - голямата жертва си остава Роуз , както каза Rose Hathaway, но мисля и това, че Роуз и Лиса загубиха връзката, която имаха чрез духа.
kat_i- Обикновен човек
- Брой мнения : 97
Точки : 481
Присъединяване : 03.01.2010
Моля ви някои може ли да ми даде линк от кьдето мога да изтегля 6-тата книга.На Български,или поне цялостен фен превод.
Skarabei22- Стригой
- Брой мнения : 1
Точки : 10
Присъединяване : 30.03.2011
Не мисля, че има някъде цялостен фен-превод, защото "Ибис" я издадоха доста бързо, и форумите единодушно решиха, че няма смисъл да се превежда цялата. Доколкото знам, им фен-превод само на първите четири глави, които излязоха една седмица преди книгата да се появи в Америка, но тъй като на българския пазар се появи месец по-късно, никой не се зае с обстоен фен-превод.
Rose Hathaway- Победител
Еххх... приключих и последната книга за жалост. :sad: Но както винаги съм доволна, прекрасна поредица, интересни развръзки, силни персонажи. И най-важното - отворен филнал И може би не скоро, но някой ден да станем свидетели на живота на порасналите
Чесно казано се изненадах неприятно от развръзката на престъплението. Не ми допада, че е точно
- Spoiler:
- кралица и нейната най-добра приятелка.
Чесно казано се изненадах неприятно от развръзката на престъплението. Не ми допада, че е точно
- Spoiler:
- Таша - първо наистина я харесвах и второ това е поред тежък удар за фамилия Озера и в частност за любимеца ми Кристиян :cry21: От друга страна пък, ако беше Даниела Ивашков.. е мисля, че щеше да бъде прекалено много за Ейдриян (Роуз, ляля му, духа и майка му да беше убиец е много е найстина)
- Spoiler:
- Та когато Джошуа предложи брак на Роуз - каза да имат деца??? Май трябва да се върна към тази част, но той не беше ли дампир? И нали е изключено помежду си да имат деца - или грешката е моя, или недоглеждане на авторката или тайна която Роуз май не знае Ще ми се чесно казано да се окаже, че може да си имат деца с Димка :shocked2:
lissa.va- Стригой
- Брой мнения : 30
Точки : 153
Присъединяване : 22.04.2010
Страница 1 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Spirit Bound - Дискусии (СПОЙЛЕРИ!)
» Last sacrifice / Последна саможертва - Книга 6
» Харесва ли ви българската корица на "Последна саможертва"
» Най-добра книга за декември-януари / ПОСЛЕДНА САМОЖЕРТВА /
» Герои в поредицата - спойлери
» Last sacrifice / Последна саможертва - Книга 6
» Харесва ли ви българската корица на "Последна саможертва"
» Най-добра книга за декември-януари / ПОСЛЕДНА САМОЖЕРТВА /
» Герои в поредицата - спойлери
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Чет Авг 23, 2018 12:01 pm by magi961
» Коя е последната книга, която си купихте?
Нед Яну 21, 2018 6:53 pm by Valentina
» Любима вампирска поредица?
Нед Яну 21, 2018 6:51 pm by Valentina
» Коя книга четете в момента?
Нед Яну 21, 2018 6:50 pm by Valentina
» От А до Я имена на момиче и момче
Нед Яну 21, 2018 6:25 pm by Valentina
» Да броим до 999 vol.2
Нед Яну 21, 2018 6:23 pm by Valentina
» Новини около издаването на четвъртата книга в БГ
Нед Яну 21, 2018 6:10 pm by Valentina
» Любим момент от първата книга?